Top

Zundapp Onderdelen, Alles voor uw Zundapp & meer.

De geschiedenis van het legendarische brommermerk Zündapp gaat honderd jaar terug, naar 1917 toen het bedrijf werd opgericht.

Lees meer

De geschiedenis van het legendarische brommermerk Zündapp gaat honderd jaar terug, naar 1917 toen het bedrijf werd opgericht.

De naam is een samentrekking van Zünder-Apparatebau-Gesellschaft mbH. Na de start van Zündapp maakte het bedrijf in de afgelopen decennia heel wat ontwikkelingen door, en de productie van motor- en bromfietsen loopt er als een rode draad doorheen. De eerste motorfietsen werden in de jaren twintig geproduceerd. In de jaren vijftig verschoof de productie naar scooters en bromfietsen, met in 1954 de ontwikkeling en verkoop van de 400-serie Combinette en later de super Combinette. De Zündapp Combinette 1b is de geschiedenis ingegaan als de eerste Zündapp bromfiets.

Iconische bromfietsmodellen

In 1964 stopte de productie van motorfietsen en was de focus volledig op de ontwikkeling van bromfietsen. De jaren zestig en zeventig, de tijd van The Beatles en flowerpower, waren het hoogtepunt van de brommerproductie voor Zündapp. Dit tijdperk heeft iconische bromfietsmodellen voortgebracht. Vooral de 50cc-modellen zoals de Bergsteiger M50, vanaf 1962 type 517 KS50, C50 en GTS50 en vanaf 1977 het type 529, KS50,GTS50 en de CS50 waren een groot succes.

Zoveel liefhebbers

Ook in de jaren tachtig kwamen er nog een paar vernieuwende modellen op de markt, zoals de Hai 50. Maar door concurrentie vanuit Japan en het feit dat Zündapps weliswaar stevig geconstrueerd waren maar ook duurder, viel uiteindelijk in 1984 het doek voor Zündapp als fabrikant van bromfietsen. Gelukkig betekende het echter niet het einde van Zündapp in het Nederlandse straatbeeld, want mede doordat er nog steeds zoveel liefhebbers zijn die deze bromfiets gebruiken en koesteren, zien we ze nog regelmatig rondrijden!

Zündapp onderdelen

Om de Zündapp-erfenis rijdende te houden zijn er onderdelen nodig. Gelukkig heeft JMPB Onderdelen voor elke liefhebber de juiste onderdelen op voorraad. Onze webshop omvat een zeer groot aanbod van onderdelen, gereedschappen, smeer en reinigingsmiddelen en nog veel meer om uw bromfiets in goede conditie te houden. Deze onderdelen zijn zoveel mogelijk origineel en daarnaast is er een ruime keuze in eersteklas kwaliteit remake-onderdelen voor uw Zündapp.


Verbergen