Kreidler Onderdelen | Alles voor uw Kreidler & meer

Kreidler. Welke brommerliefhebber is er in de jaren 60 en 70 niet mee opgegroeid? Want dit waren de hoogtijdagen van het Duitse merk. Van oorsprong was Kreidler leverancier van halffabricaten en elektrische kabels, maar in de jaren 50 van de vorige eeuw begon men ook met het produceren van 50cc tweetakt bromfietsen met de kenmerkende liggende... Lees meer

Kreidler. Welke brommerliefhebber is er in de jaren 60 en 70 niet mee opgegroeid? Want dit waren de hoogtijdagen van het Duitse merk. Van oorsprong was Kreidler leverancier van halffabricaten en elektrische kabels, maar in de jaren 50 van de vorige eeuw begon men ook met het produceren van 50cc tweetakt bromfietsen met de kenmerkende liggende cilinder.

Florett, TM, Amazone, LF, RM, RMC, RS

Het meest iconische model van Kreidler is toch wel de Florett die in 1956 werd gelanceerd. Met vier versnellingen en een topsnelheid van maar liefst 80 km/h was dit model was in eerste instantie ontwikkeld als motorfiets. De Florett werd hiermee zo populair dat het succes van Kreidler was gegarandeerd. Eerder in 1953 heeft Kreidler het Amazone model uitgebracht. In latere jaren verschenen er ook andere modellen zoals de TM, LF en later de RM, RMC en de grootste: de RS uit de 50cc serie. Ook is er in de nadagen van Kreidler nog een aantal 80cc bromfietsen gebouwd zoals de Mustang. Kreidler werd dankzij de deelname aan 50cc-wegraces een sportief merk waarmee zelfs snelheidsrecords werden verbroken en het was onder tieners dan ook populair om Kreidlers op te voeren. Dankzij de degelijke Duitse techniek waren ze daar ook goed tegen bestand. Helaas kwam aan het Kreidler-sprookje in de jaren 80 een eind toen de Duitse wetgeving veranderde en de 50cc klasse werd vervangen door de 80cc klasse waar brommerrijders een rijbewijs voor moeten hebben.

Onderdelen voor uw Kreidler

Toch is de onderdelenvoorziening altijd op peil gebleven, mede dankzij de productie van onderdelen in Portugal. Hierdoor, en door de productie van aftermarket Kreidler-onderdelen elders in de wereld zijn we bij JMPB Onderdelen in staat om een groot assortiment Kreidler-onderdelen te leveren voor restauratie, revisie of gewoon algemeen onderhoud van uw bromfiets. In onze webshop vindt u vrijwel alle belangrijke onderdelen voor uw Kreidler, van banden tot buddyseats en van verlichting tot losse Kreidler stickers of complete stickersets.  Alle onderdelen zijn van de beste kwaliteit en zoveel mogelijk origineel. Waar dit niet mogelijk is leveren we een uitstekend aftermarket alternatief zodat u nooit misgrijpt en altijd verder kunt met het sleutelen aan uw Kreidler!


Verbergen