Afhalen van onderdelen in de winkel weer mogelijk vanaf 23 Augustus. Meer info, klik hier.

Het gebruiken van een bobine / vonktester

Het gebruiken van een bobine / vonktester

Bekijk hier hoe je een vonk tester of bobine tester kan gebruiken. Zeer handig gereedschap om uw bobine te testen.

Hieronder een korte uitleg over de werking van zowel de bobine als de vonk tester. We hebben allemaal wel eens een schok van de ontsteking gekregen en dat voelt niet prettig. Doormiddel van de vonk/bobine tester kunt u testen of de ontsteking een heldere en sterke vonk levert, dit zonder de kans op schokken.
We leveren twee verschillende modellen testers, 1 simpele die enkel de bobine test op werking, en een uitgebreidere versie welke tevens de sterkte van de bobine test.

Simpele uitvoering Luxe uitvoering


Het gebruik van de simpele uitvoering

Met de simpele uitvoering is het testen van uw bobine zeer eenvoudig, u kan hiermee enkel de bobine testen op werking, de sterkte welke uw bobine afgeeft is hiermee niet te testen, dit kan met de luxe uitvoering.
Het scherpe pinnetje op deze tester kan u in uw bougiekabel prikken ( evt. zonder bougiedop ) , daarna probeert u de brommer te starten, ziet u een vonk / lampje flitsen dan weet u dat uw bobine werkt. Het is tevens te gebruiken met een gemonteerde bougie en bougiedop, u houdt dan het scherpe pinnetje simpel tegen de bougie aan, zie onderstaande voorbeelden.

Pinnetje in de bougiekabel Pinnetje tegen bougie, dop nog gemonteerd
   


Het gebruik van de luxe uitvoering

Het testen van de bobine is met de luxe uitvoering net zo eenvoudig. U kunt de tester net als een normale bougie aansluiten op de bougiedop. Afhankelijk van de bougiedop die u gebruikt, moet eventueel het dopje er afgedraaid worden. De klem aan de andere kant kunt u aansluiten op een massapunt. Dit kan aan het blok of ergens aan het frame (geen gelakte delen). Het verschil met de simpele uitvoering is dat de sterkte van de vonk ook gemeten kan worden. De afstand tussen de punten kunt u groter maken door de tester te verdraaien. Een goede bobine moet minimaal een vonkafstand van 10mm behalen, bij 5000 toeren moet de bobine zonder problemen 13mm kunnen halen. Hier onder een foto ter illustratie

Aansluiten luxe uitvoering
 

 

Andere mensen kochten ook